Over ons

Havik Auto, uw officiŽle Opel dealer is met meerdere vestigingen altijd dichtbij. Met persoonlijke aandacht voor iedere klant, zowel particulier als zakelijk, streven wij naar een langdurige relatie en duurzame mobiliteit. Op iedere vestiging staat een enthousiast team van professionals klaar om u en uw auto van de beste service te voorzien. Het merk Opel staat garant voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Dit zijn kernwaarden die, samen met klantentevredenheid, bij Havik Auto dagelijks worden nagestreefd.

Service
Havik Auto adviseert u graag over het onderhoudsschema van uw Opel zodat u onnodige reparatiekosten voorkomt aan uw auto. Havik Auto gebruikt originele onderdelen en u wordt vooraf geÔnformeerd over de kosten van de eventuele reparatie. We willen graag dat u uiterst tevreden bent!

Business Center
Zoals u weet, worden er hoge eisen gesteld aan het zakenleven. Vooruitgang is belangrijk voor uw bedrijfsresultaat. Ons team van vakbekwame collega's kan u adviseren bij de juiste keuze van uw (bedrijfs-)auto, of het nu om aanschaf of lease gaat. 

Elk bedrijf heeft een andere vervoersbehoefte en wij zoeken naar de meest passende oplossing. Ook kunnen we u ondersteunen bij het beheren van uw wagenpark. Voor vragen over financiering, leasing en fiscale aspecten kunt u contact met ons opnemen. Een team van adviseurs staat voor u klaar!

Havik Auto duurzaam
Het wagenpark in Nederland wordt steeds duurzamer en dat heeft logischerwijs gevolgen voor de autobedrijven. Niet alleen in onze showrooms staan schonere en zuinigere auto’s, ook als het gaat om duurzaam ondernemen lopen we voorop. We zijn een door BOVAG gecertificeerd ‘Erkend Duurzaam Plus’ autobedrijf. Dat betekent dat we o.a. schadelijke afval gescheiden inleveren, maar ook dat we als bedrijf zoveel mogelijk schone energie gebruiken.

Occasions
Havik Auto biedt u met haar occasionprogramma een uniek aanbod in de markt. Wanneer u kiest voor een Havik Auto occasion, koopt u een auto die door onze ervaren technische specialisten tot in het kleinste detail is gecontroleerd. Kosten noch moeite zijn gespaard om u langdurig onbezorgd en veilig rijplezier te bieden. Het gaat tenslotte om uw mobiliteit en veiligheid.  

Onlangs hebben de vestigingen van Havik Auto het certificaat ‘Opel Occasion’ van DEKRA Automotive Solutions mogen ontvangen. Voor u als consument is het certificaat een waarborg bij de aankoop van een gebruikte Opel. Met het certificaat geeft Havik Auto aan zijn gebruikte auto processen op orde te hebben en te voldoen aan de klantverwachtingen die gesteld wordt met de uitingen van Opel Occasions. Door het jaarlijks terugkerend patroon van de certificering blijft de kwaliteit van het occasionlabel geborgd. Een gecertificeerde Opel dealer is herkenbaar aan het groene DEKRA logo bij de ingang.

Havik Auto en Stern

Havik Auto is onderdeel van de Stern Groep. Stern is een van de grootste automotiveconcerns in Nederland en marktleider op het gebied van automobiliteit. Stern is beursgenoteerd, financieel sterk en realiseert met ruim 2.200 medewerkers een omzet van meer dan € 1.000 miljoen op jaarbasis.


Stern vertegenwoordigt met Dealergroep Stern 21 toonaangevende automerken en is daarnaast in toenemende mate actief op het gebied van financiŽle en andere mobiliteitsdiensten. Stern beschikt nagenoeg over landelijke dekking in Nederland met een focus op de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Noord-Brabant,Groningen en Drenthe. Stern stelt zich tot doel de meest gewaardeerde en aanbevolen mobiliteitspartner van Nederland te worden. Meer informatie. 

 

Duurzaamheid

Havik Auto officieel Erkend Duurzaam PLUS
Havik Auto is een officieel Erkend Duurzaam PLUS autobedrijf. Het certificaat Erkend Duurzaam PLUS is uitgereikt door Bovag en is het bewijs dat Havik Auto in alle facetten van de bedrijfsvoering duurzame verbeteringen heeft doorgevoerd.

Wat betekent Erkend Duurzaam PLUS concreet in de dagelijkse praktijk van het autobedrijf? Op die vraag hebben Rob Visser (directeur) en Hans Bulte (kwaliteitsmanager) van Havik Auto een helder antwoord. “Wij hebben maatschappelijk verantwoord en duurzaam handelen in onze bedrijfsvoering verankerd. Dat betekent dat wij bijvoorbeeld alleen nog maar stille en zuinige banden verkopen en de gebruikte banden op een milieuvriendelijke wijze afvoeren. Datzelfde geldt voor de smeermiddelen en andere onbruikbare materialen. We hebben groene stroom en gaan zuinig om met energie.”

Ook als werkgever heeft Havik Auto zijn zaken op orde. Duurzaam betekent in dat opzicht dat er aandacht is voor het welzijn van de medewerkers door goede arbeidsomstandigheden en toekomstperspectieven te bieden. Buiten het bedrijf neemt Havik Auto zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid door de sponsoring van lokale sportverenigingen en projecten.

Uiteraard draait het bij duurzaam ondernemen in het autobedrijf ook om het aanbieden van duurzame mobiliteit. In de showroom van Havik Auto staan dan ook alle schone en zuinige modellen van Opel. “Wij merken dat er steeds meer vraag is naar auto’s met een lage CO2-uitstoot en laag brandstofverbruik. Als geen ander kunnen wij onze klanten informeren over de mogelijkheden van schone mobiliteit. Daarbij denken we verder dan de auto’s die we nu moeten verkopen; ook in onze werkplaats wordt op een duurzame manier gewerkt met duurzame materialen.” 

Het certificaat Erkend Duurzaam PLUS is onderdeel van het branche brede duurzaamheidsprogramma van RAI Vereniging, BOVAG, FOCWA Schadeherstel en STIBA en wordt uitgevoerd door IvDM (Instituut voor Duurzame Mobiliteit). Het certificaat is een jaar lang geldig. 

Duurzaamheid vanuit Opel


Opel speelt op het gebied van recycling een leidinggevende rol in de auto-industrie. Jaarlijks wordt circa 45.000 ton gerecycled en recyclebaar materiaal in Opels productiemodellen toegepast. Door het gebruik van gerecyclede kunststoffen produceert de Opel-fabriek in Eisenach circa 30 procent minder CO2-uitstoot. In de compacte en stijlvolle Opel ADAM worden nu al 170 gerecyclede componenten toegepast, waarmee de ADAM een unieke positie inneemt.

Volgens de EU-richtlijnen moet momenteel ten minste 85 procent van het voertuiggewicht vervaardigd zijn uit hernieuwbaar materiaal. Per 2015 wordt de EU-regelgeving aangescherpt tot 95 procent van het gewicht. Opel is als geen ander in staat om nog meer gerecycled materiaal naadloos in het productieproces op te nemen.

Vooruitstrevend en milieubewust
In de Opel ADAM worden gerecyclede kunststoffen gebruikt voor onderdelen als de koplampbehuizingen, de bumperbeugels en de waterafvoer tussen het motorcompartiment en het schutbord.
Het gebruik van deze kunststoffen is niet alleen milieuvriendelijker, het biedt ook voordelen. Gerecyclede materialen kunnen zelfs van betere kwaliteit zijn dan nieuwe kunststof producten; ze zijn minder geneigd te vervormen en te rekken of te krimpen. In de Opel ADAM is zelfs het inlaatspruitstuk van gerecycled materiaal. Het is uiterst duurzaam en het verdraagt temperaturen van -40 tot +200 graden Celsius tijdens de recirculatie van uitlaatgassen. Bijkomende voordelen zijn onder meer hun gedrag tegenover trillingen (weinig risico om te breken), hun UV-bestendigheid en de accuratesse waarmee de onderdelen gemonteerd kunnen worden.

“Wij gebruiken gerecycled kunststof waar dat technisch gezien zinvol is. Daarmee besparen we grondstoffen en energie en we beperken de uitstoot van CO2 zonder het geringste technische nadeel”, zegt Michael Ableson, Vice President Engineering bij Opel.

Minder CO2
Kunststof flesdoppen dienen als basis voor onvermengde, zuivere pellets. Vervolgens worden van deze zwarte pellets (ruwe plastic korrels) nieuwe onderdelen gemaakt, bijvoorbeeld in een kunststof spuitgietproces. De drukwaarden en temperaturen die vereist zijn voor de productie van recyclebare materialen, zijn lager dan wanneer gebruikgemaakt wordt van nieuwe materialen. De productie van onderdelen van gerecycled materiaal kost dus minder energie, wat resulteert in een forse verlaging van CO2-uitstoot en een verbetering van Opels ‘carbon footprint’

Tips voor duurzamer rijden


Rij met een goed onderhouden wagen en controleer regelmatig uw oliepeil. Goed onderhouden auto’s zijn zuiniger en helpen zo de CO2-uitstoot te verminderen.
Rij gelijkmatig en met een aangepaste snelheid. Anticipeer op het verkeer en laat uw wagen uitrollen in de versnelling op afritten van autosnelwegen of bij verkeerslichten.
Schakel zo snel mogelijk naar een hogere versnelling. Bij de modernere dieselmotoren is dat vanaf 2.000 toeren.
Breng uw auto binnen voor een Opel Aircoservice om uw airco efficiŽnter te doen werken.
Rij niet met te lage bandenspanning, dit kan uw verbruik en CO2-uitstoot tot 4% doen toenemen.
Langzaam optrekken heeft geen zin, je verbruikt er niet minder door. Volg liever gewoon de verkeersstroom.
Laat uw airco niet onnodig aanstaan. Dat verhoogt uw CO2-uitstoot met 5%.
Uw motor niet laten draaien bij een korte stop, zoals bij een open brug of spoorweg overgang. Het loont al om uw motor af te zetten als de stop langer dan ťťn minuut duurt.

 

Algemene informatie
Iban nummer: NL68INGB0670014559
Bic: INGBNL2A
Kvk Alkmaar: 33245943
BTW nummer: NL801816403B01
Postadres: Postbus 242, 1440 AE Purmerend
Telefoonnummer algemeen: 088 292 51 00
Telefoonnummer werkplaatsplanning: 088 292 53 00