De nieuwe Kia Stinger

Kia's liefdesbrief aan de autoliefhebbers.

In de geest van een Gran Turismo. De nieuwe Stinger is gemaakt voor de spanning van het sportiever rijden en de liefde voor exclusief reizen. Het design en de krachtige motor zijn ontworpen om je kippenvel te geven. Met tot wel 255 pk van een 3,3 liter V6 turbo dieselmotor accelereert hij van 0 naar 100 km/h in slechts 5,1 seconden. Ben je klaar om de spanning van het rijden weer in handen te nemen? 
 

Eye-catching design.

De Kia Stinger die in 2018 wordt verwacht heeft een indrukwekkende impressie achtergelaten bij de Noord-Amerikaanse Internationale Auto Show en won daarmee twee top awards. Cars.com noemde de auto de Beste van de Show voor de combinatie van luxe en performance in een sedan. Hij is ook bekroond met de EyesOn Design award voor Production Car Design Excellence. De eer is voor de beste wagens die hun wereldwijde introductie maken op de Noord-Amerikaanse Internationale Autoshow.


 Een concept dat concreet is geworden.

Om de Kia Stinger tot leven te brengen heeft Kia Motors' hoofd design Peter Schreyer het team in Frankfurt aan het werk gezet. Maar wat maakt de Stinger een authentieke Gran Turismo een auto voor lange afstanden? Jarenlange toewijding en passie hebben geresulteerd in een gedurfde stijl, veerkrachtige performance en ongekende luxe.


Schitterend exterieur.

Het exterieur, met zijn fastback silhouette en lenige achterwiel aandrijving, ontwapenen grootse zelfvertrouwen. Langer en breder dan een BMW 4 Gran Coupe, met een langere wielbasis dan de Lexus GS zorgt voor elegantie en een athletische look. Bij acceleratie latem de ovale uitlaatpijpen aan de achterkant goed van zich horen.Geraffineerd en geavanceerd interieur.

Intiem maar ook opvallend. Minimaal en toch luxurieus. Het kokon-achtige interieur bevat door vliegtuigen geinspireerde ventilatie, meter omringt met metaal en een satijn chrome afwerking. Verkrijgbaar met ultra-zacht Nappa leer dat de ultiem comfortabele stoelen bedekt. De bestuurderstoel beschikt over alle mogelijkheden om het zitcomfort geheel naar de wensen van de bestuurder aan te passen.Uitzonderlijke besturing.

Albert Biermann, voormalig BMW M Division Vice President en nu Kia's hoofd van Vehicle Test & High Performace Development, en zijn team hebben deze superieure auto en zijn besturing ontwikkeld. Kia's eerste sedan met AWD, Dynamic Stability Damping Control vering zorgen er voor dat de auto zich aan jouw rijstijl aanpast.  Bloedstollende performance.

Kies uit twee turbocharged motoren. De twin-turbo V6 motor biedt meer dan 360 PK voor een kracht die zorgt voor een onervaren rijprestatie. Geoptimaliseerd met brandstof efficientie en het premium sportwagen gevoel.
Bekijk de foto's