Airco Onderhoud

Service bij Havik Auto. Uw voordelen op een rij!

√ Onderhoud voor alle automerken
√ Ervaren en deskundige monteurs.
√ Uitstekende en persoonlijke service.
√ Vaste scherpe onderhoudsprijzen. Geen verrassingen.
√ Gemakkelijk online werkplaatsafspraak maken. Havik Auto Aircopakketten

Airco service op maat.

Bij Havik Auto leveren wij u graag complete dienstverlening. Dit betekent onderhoud op maat en een ruime keuze in de service die u nodig heeft. En om uw auto in optimale conditie te houden is het belangrijk om elke 2 jaar een grondige airco controle te laten uitvoeren. Dit houdt uw Kia in optimale conditie en is essentieel voor een frisse en gezonde airconditioning. Daarom hebben wij de Airco Pakketten. Dit zijn verschillende soorten airco controles, samengesteld op uw specifieke wensen.  

En bij Havik Auto profiteert u als Kia-rijder van nog meer voordeel! Alle Kia-rijders krijgen namelijk 10% korting op de airco pakketten!


Welke service heeft uw Kia nodig?    


Airco Check: GRATIS

Laat uw airconditioning controleren, om er zeker van te zijn dat hij goed blijft werken en nare geurtjes te voorkomen. Kom langs bij een van onze vestigingen voor een gratis vrijblijvende controle. 

 • Controle werking Airco
 • Controle temperatuur
 • Visuele controle leidingen

Werkplaatsafspraak maken

    


Airco Clean: € 49,- 

De Airco Clean Service is een intensieve fysieke reiniging van de pollenfilterbehuizing en de omgeving van de airco. Maak online uw afspraak voor de Airco Clean service.

 1. Controle werking airco
 2. Controle temperatuur
 3. Visuele controle leidingen
 4. Desinfectering
 5. Intensieve reiniging

Werkplaatsafspraak maken

         
 


Airco Cold: € 129,- 

Incl. afvullen met koudemiddel R134a

Grondige fysieke reiniging van de verdamper en pollenfilterbehuizing en de omgeving. Uw airco krijgt bij deze service ook een uitgebreide verfrissingsbehandeling. Daarnaast wordt uw airco opnieuw afgevuld met koudemiddel.

 • Controle werking
 • Controle temperatuur
 • Visuele controle leidingen
 • Verfrissingsbehandeling
 • Afvullen met koudemiddel R134a

Werkplaatsafspraak maken

   


Airco Cold: € 199,-

Incl. afvullen met koudemiddel R1234yf

Grondige fysieke reiniging van de verdamper en pollenfilterbehuizing en de omgeving. Uw airco krijgt bij deze service ook een uitgebreide verfrissingsbehandeling. Daarnaast wordt uw airco opnieuw afgevuld met koudemiddel.

 • Controle werking
 • Controle temperatuur
 • Visuele controle leidingen
 • Verfrissingsbehandeling
 • Afvullen met koudemiddel R12345yf

Werkplaatsafspraak makenBijna alle nieuwe verkochte Kia’s zijn uitgerust met airconditioning. Een goed werkende airco is aangenaam en zorgt er voor dat u fris achter het stuur zit. Elke airco heeft, ongeacht hoeveel hij gebruikt wordt, regelmatig onderhoud nodig. Wanneer een airco niet tijdig onderhouden wordt, brengt dit risico’s met zich mee. Een slecht onderhouden airco werkt minder goed en kan leiden tot een hoger brandstofverbruik. Ook kunnen er nare luchtjes ontstaan en kan de airco zelfs schadelijk voor de gezondheid zijn. Daarnaast kan het ook leiden tot extra hoge reparatiekosten.  


Wat houdt Airco Onderhoud in?

Havik Auto biedt drie soorten airco onderhoud voor uw Kia aan.

1. Airco inspectie en preventief onderhoud.
Onze Kia monteur voert met behulp van Airco Service Equipment een diagnose uit van de werking van het airco systeem. Hierbij wordt ook de uitblaastemperatuur in de auto gecontroleerd. Als uit de temperatuurcontrole blijkt dat de temperatuur niet laag genoeg is, is een nadere inspectie noodzakelijk. De eerst volgende stap zal ‘de complete airco servicebeurt’, genoemd onder 3, zijn. Vervolgens wordt ook het interieurfilter gecontroleerd. Na de inspectie reinigt de monteur de airco met een middel, dat zowel de eventueel aanwezige schimmels afbreekt als preventief werkt tegen schimmels.

2. Grondige reiniging van het airco systeem
Airco’s kunnen soms zorgen voor een onfrisse lucht in de auto. Dit wordt veroorzaakt door de schimmels en bacteriŽn die zich nestelen in de onderdelen van de airco installatie. Bij de grondige airco reiniging wordt het hele systeem gereinigd: Het kachelhuis wordt uitgewassen, waardoor de schimmels en bacteriŽn verwijderd worden. Deze reiniging is veel uitgebreider dan de reiniging die genoemd is onder 1, waarbij een spuitbus wordt gebruikt in plaats van het uitwassen.

3. De complete airco servicebeurt
Inspectie, reiniging en afvullen van het airco systeem Het complete airco systeem wordt grondig gecontroleerd op werking en lekdichtheid ťn wordt gereinigd. De monteur controleert het interieurfilter en vervangt deze als het nodig is. Ook controleert hij het koudemiddel, de inwendige vloeistof van het systeem. Indien nodig wordt een contrastmiddel in het systeem ingebracht om eventuele lekkage te kunnen traceren. Waar nodig wordt de compressorolie bijgevuld. Alleen bij de complete airco servicebeurt wordt het airco systeem geleegd en opnieuw gevuld. U bent hierdoor verzekerd van de juiste vulling van uw airco systeem.

Airco onderhoud:ook voor uw gezondheid
Een airco maakt de lucht koud. Op de koude delen van het aircosysteem slaat vocht (condens) neer. Wanneer veel vocht lang blijft zitten, vormen zich bacteriŽn en schimmels op de airco-onderdelen en het interieurfilter. Bij gebruik van de airco worden deze bacteriŽn en schimmels in de auto geblazen en gaan daar rondcirculeren, met een nare geur als gevolg. Een slechtwerkende airco kan bij mensen met gevoelige ogen en kinderen met astmatische klachten leiden tot irritaties, niesen en hoesten. 

De prijzen van airco onderhoud staan vermeld op www.mijnkia.nl en in de brochure ‘Reparatie en Onderhoudstarieven’ die verkrijgbaar is bij onze service adviseurs of te downloaden op www.kia.nl. F

Flyer Airco Onderhoud