Banden
Kom voor de scherpste prijzen voor uw banden naar Havik Auto. Ook dit jaar heeft Havik Auto weer groots ingekocht. Hierdoor kunnen wij een ruime selectie aan banden tegen de scherpste prijzen aanbieden!

Vraag hier de direct de prijs aan voor uw nieuwe banden. De bandenmaat vindt u aan de zijkant van uw banden.

Het verschil tussen winter en zomerbanden
In de winter verwisselen veel mensen de banden van hun auto voor speciale winterbanden. Met deze winterbanden kunt u op gladde wegen beter remmen. Goed voor de veiligheid op de weg dus. In landen als Duitsland en Oostenrijk zijn winterbanden in de winter zelfs verplicht. Maar hoe werken die winterbanden eigenlijk? En kun je ook in de zomer met winterbanden de weg op?

Als het kouder wordt dan wordt rubber harder. De gewone autoband heeft bij een koude wintertemperatuur daardoor minder goed grip op de weg. Het rubber van winterbanden is zachter. Bij lage temperaturen remt een auto daarom beter op winterbanden.Winterbanden hebben een ander profiel dan zomerbanden. Ook dat geeft meer grip op gladde wegen. Een winterband is dus niet alleen met sneeuw en ijs veiliger dan gewone zomerbanden. Ook als het koud is remt de winterband beter.

Winterbanden zijn in de winter dus een stuk veiliger op de weg. Kunt u dan niet het hele jaar op winterbanden rijden? Het antwoord is nee. In de zomer heeft u met winterbanden juist een langere remweg dan met gewone zomerbanden. Het rubber van de winterband wordt in de warme zomer te zacht om goed te kunnen remmen. Bovendien is het profiel van de winterbanden ontworpen voor natte of besneeuwde wegen. Op droge, warme wegen remmen zomerbanden het beste.

Vraag direct een offerte aan, of kom langs in onze vestiging in Alkmaar, Amsterdam, Wormerveer, Assen of Groningen voor een persoonlijk advies.