Onderhoud & Service

U kunt bij ons terecht voor o.a.: onderhoud, reparatie, banden, APK, kleine beurt, grote beurt, remmen vervangen, distributieriem vervangen, aircoservice, koppeling vervangen, olie verversen, oliefilter vervangen, trekhaak monteren, wintercheck, zomercheck en accu vervangen.

Waarom heeft uw Kia onderhoud nodig?
Als Kia bezitter wilt u natuurlijk onbezorgd van uw Kia genieten. Om nare verrassingen te voorkomen is het van belang dat u tijdig onderhoud laat plegen. Goed onderhoud verlengt de levensduur van uw auto. In uw onderhoudsboekje en op www.mijnkia.nl kunt u zien wanneer uw Kia toe is aan welk onderhoud. Dat is afhankelijk van het aantal maanden en het aantal kilometers dat u met de auto heeft gereden. Laat u uw Kia volgens fabrieksvoorschriften bij Havik Auto onderhouden, dan houdt u bovendien recht op de Kia Internationale Wegenhulpgarantie. Mocht u dan toch een keer onverhoopt stranden, dan bent u verzekerd van gratis hulp bij mechanische pech.

Wat houdt een kleine of grote beurt in?
Bij een kleine beurt controleert de Kia monteur de vitale delen en functies van uw auto. Tijdens deze beurt worden onder andere de accu en banden geïnspecteerd, de olie ververst en vervangt de monteur het oliefilter. Het uitvoeren van de kleine beurt duurt ongeveer één uur.

Bij de grote beurt gaat de inspectie nog verder. Uw auto wordt hierbij op bijna alle delen gecontroleerd. Naast inspectie vindt er afhankelijk van de beurt, ook reparatie aan slijtagedelen plaats. Voor sommige delen, zoals bijvoorbeeld de remblokken en remschijven, is de levensduur afhankelijk van het gebruik. Voor andere onderdelen bestaat een vervangingsmoment bij een aantal jaren of verreden kilometers, afhankelijk wat het eerste komt. Het uitvoeren van een grote beurt duurt ongeveer twee tot drie uur.

Zijn er onvoorziene reparaties, zoals bijvoorbeeld een defect dat gevonden is tijdens de vele inspecties, dan verhelpt onze Kia monteur deze, na uw toestemming, vakkundig. In uw onderhoudsboekje of op www.mijnkia.nl kunt u zien wanneer uw Kia toe is aan een kleine of grote beurt. Tevens kunt u daar lezen bij welke kilometerstand welke extra werkzaamheden of inspecties bij de beurt worden uitgevoerd.

Hoe wordt een onderhoudsbeurt uitgevoerd?
Onze Kia monteur heeft per model een onderhoudslijst met daarop de punten die hij bij een kleine of grote beurt uitvoert. Hij vinkt elk onderdeel dat gecontroleerd of vervangen is af. Wanneer alle punten op de onderhoudslijst uitgevoerd zijn en er een proefrit als eindcontrole heeft plaatsgevonden, kunt u weer veilig en verantwoord de weg op!


De voordelen van onderhoud bij uw Kia-dealer Havik Auto:
• Wij hebben veel Kia onderdelen op voorraad, zodat eventuele mankementen sneller (veelal in één bezoek) verholpen kunnen worden.
• Eventueel garantiewerk kan door ons direct bij een onderhoudsbeurt uitgevoerd worden, zodat u niet naar meerdere adressen hoeft te gaan.
• Havik Auto kent uw auto door en door. Mocht er onverhoopt een storing optreden, dan kan hij snel de diagnose stellen en kan het euvel snel en vakkundig verholpen worden.
• Havik Auto heeft de kennis en middelen om nieuwe productupdates of -verbeteringen bij een (onderhouds)bezoek uit te voeren.


Service van Kia

Motorolie bijvullen


Koelvloeistof bijvullenRemvloeistof bijvullenRuitensproeier vloeistof bijvullenInverterkoelvloeistof bijvullenMotoroliepijl controlerenFlyer onderhoud