Airco Onderhoud

Bijna alle nieuwe verkochte Mitsubishi's zijn uitgerust met airconditioning. Een goed werkende airco is aangenaam en zorgt er voor dat u fris achter het stuur zit. Elke airco heeft, ongeacht hoeveel hij gebruikt wordt, regelmatig onderhoud nodig. Wanneer een airco niet tijdig onderhouden wordt, brengt dit risico’s met zich mee. Een slecht onderhouden airco werkt minder goed en kan leiden tot een hoger brandstofverbruik. Ook kunnen er nare luchtjes ontstaan en kan de airco zelfs schadelijk voor de gezondheid zijn. Daarnaast kan het ook leiden tot extra hoge reparatiekosten.  

Wat houdt Airco Onderhoud in?
Havik Auto biedt drie soorten airco onderhoud voor uw Mitsubishi aan. Afhankelijk van de gestelde diagnose kunt u airco-onderhoud laten uitvoeren tegen vaste tarieven.

1. Preventieve aircoreiniging
Reiniging van de verdamper met behulp van een speciaal reinigingsmiddel. Verdrijft onaangename geur uit het interieur.

2. Intensieve aircoreiniging
Intensieve reiniging van de verdamper onder hoge druk. Zorgt voor een grondige reiniging tot in de kleinste gaatjes. Hierdoor verdwijnt de onaangename geur voor lange tijd uit de auto.

3. Full aircoservice
Grote onderhoudsbeurt voor uw aircosysteem. Controle koelend vermogen, controle op lekkages, systeem op vacuŁm brengen en eventueel aanvullen van koudemiddel, incl. intensieve airco reiniging.

Wij adviseren om in elk geval jaarlijks het interieurfilter te vervangen.

Airco onderhoud: ook voor uw gezondheid
Een airco maakt de lucht koud. Op de koude delen van het aircosysteem slaat vocht (condens) neer. Wanneer veel vocht lang blijft zitten, vormen zich bacteriŽn en schimmels op de airco-onderdelen en het interieurfilter. Bij gebruik van de airco worden deze bacteriŽn en schimmels in de auto geblazen en gaan daar rondcirculeren, met een nare geur als gevolg. Een slechtwerkende airco kan bij mensen met gevoelige ogen en kinderen met astmatische klachten leiden tot irritaties, niesen en hoesten. 

De prijzen van airco onderhoud staan vermeld op de Mitsubishi site en zijn op te vragen bij onze service adviseurs.