25 november 2014

Nieuwe Opel Adam S leverbaar voor € 22.995,-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Compacte topsporter met aantrekkelijke prijs/fun-verhouding

Breda, 24 november 2014 – De nieuwe Opel ADAM S is onderweg naar onze showroom. De sportieve topversie van ADAM staat vanaf begin volgend jaar te schitteren in de showroom en is nu al te bestellen voor een prijs van € 22.995,-. De compacte performance-versie staat garant voor pittige prestaties dankzij het exclusief ontwikkelde onderstel en de krachtige 1,4-liter Turbo ECOTEC-benzinemotor met 110 kW (150 pk).

"De Opel ADAM S is de absolute topper van de gehele ADAM reeks", zegt JŁrgen Keller, Executive Director Sales, Marketing & Aftersales bij Opel. "Het vermogen van 110 kW (150 pk) en het koppel van 220 Nm van de turbomotor beloven veel goeds. Voeg daar een speciaal ontwikkeld onderstel, uiterst scherpe besturing en extra krachtige remmen aan toe en je hebt alle kenmerken van een ťchte topatleet."

1,4-liter Turbo ECOTEC
De 1,4-liter Turbo ECOTEC-benzinemotor heeft een indrukwekkend hoog specifiek vermogen van ruim 100 pk/liter. Daarmee behoort deze motor tot de krachtigste in zijn soort. Het vermogen van 110 kW (150 pk) en het maximumkoppel van 220 Nm tussen 2.750 tot 4.500 toeren per minuut wordt via de sportief schakelende zesversnellingsbak naar de voorwielen gestuurd. De Opel ADAM S sprint vanuit stilstand naar 100 km/u in slechts 8,5 seconden en bereikt een topsnelheid van 210 km/u. De Turbo ECOTEC-benzinemotor is voorzien van slimme oplossingen om het gewicht te beperken. Hij voldoet aan de Euro 6-emissienorm en heeft een verbruik van een bescheiden 5,9 liter benzine per 100 kilometer (volgens NEDC).

Bochtenkoning
De Opel ADAM S is volledig in zijn element op bochtige wegen. Het onderstel en de stuurinrichting zijn speciaal voor deze uitvoering ontwikkeld en dragen in hoge mate bij aan de fantastische dynamiek van de ADAM S. En ook niet onbelangrijk: de ADAM S biedt meer dan uitstekende stopkracht dankzij het hoogwaardige OPC Performance-remsysteem.

De Opel ADAM S is te herkennen aan de voorspoiler, de zijskirts, de achterspoiler en de verchroomde uitlaatpijp. Net als alle andere ADAM-uitvoeringen is de 'S' geheel naar eigen smaak te samen te stellen. Het exterieur, het dak en het interieur kunnen eindeloos worden gepersonaliseerd. Tot de standaarduitrusting behoren onder meer led-dagrijverlichting, led-achterlichten, specifieke Recaro-sportstoelen en automatische airconditioning.

 

Meer nieuws...