18 mei 2015

Nieuwe generatie Opel Astra debuteert op IAA Frankfurt


Karl-Thomas Neumann, CEO van Opel Group, belooft een efficiŽnte, lichte en ruime auto 

• Vijfde generatie Opel Astra met baanbrekende technologie
• WereldpremiŤre in september op autoshow Frankfurt
• Fractioneel compacter en aanzienlijk efficiŽnter dan huidige Astra
• Opel Kadett en Astra samen goed voor 24 miljoen verkopen

De nieuwe generatie Opel Astra beleeft zijn wereldpremiŤre op de internationale autoshow van Frankfurt (17 t/m 27 september 2015). Het nieuwe model zal worden onthuld door dr. Karl-Thomas Neumann, CEO van Opel Group. De gecamoufleerde prototypes van de nieuwe Opel Astra worden momenteel nog volop getest. Dr. Neumann belooft een verbluffend aantrekkelijk design, maximale efficiency en talloze innovaties. 

De nieuwe, vijfde generatie Opel Astra zet een 80-jarige traditie van compacte Opel-modellen voort. Voor het nieuwste model zijn volgens dr. Neumann nieuwe prioriteiten gesteld. Het ontwerp van de nieuwe Opel Astra is dan ook gestart vanaf een blanco vel. Het resultaat is een revolutionaire en aanzienlijk efficiŽntere auto. 

Compacter, lichter en zuiniger
Ondanks dat de nieuwe Opel Astra wat compacter is dan de huidige, biedt hij meer interieurruimte dankzij de slimme indeling. Tevens wisten de Opel-ingenieurs het autogewicht drastisch te verlagen, wat de Astra niet alleen zuiniger, maar ook dynamischer maakt. En in het kader van het grootste motorenoffensief van Opel ooit, zal de nieuwe Astra uitsluitend worden voorzien van de allernieuwste motoren. 

De kern van Opels modellenaanbod werd decennialang gevormd door de Kadett, waarna de Astra begin jaren negentig het stokje overnam. Van beide modellen zijn tot nu toe al ruim 24 miljoen stuks verkocht. Met de verschillende generaties Kadett maakte Opel individuele mobiliteit mogelijk voor miljoenen mensen ter wereld. “De Opel Astra maakte innovatieve technologie uit hogere klassen betaalbaar in het compacte segment”, zegt dr. Neumann. “Elke generatie maakte een sprong op het gebied van veiligheid, comfort en efficiency. En dat geldt zeker voor de geheel nieuwe Opel Astra die op vele onderdelen baanbrekend zal zijn in zijn klasse. Het is bovendien een van de eerste Opel-modellen die is uitgerust met OnStar: de unieke en uitgebreide connectiviteitsdienst van Opel die 24/7, 365 dagen per jaar klaar staat om mensen te helpen en te redden.”

 

Meer nieuws...