5 juni 2015

Opel presenteert de nieuwe Astra

Vijfde generatie boordevol baanbrekende technologie

◾Slank ontwerp: nieuwe Astra tot 200 kilo lichter
◾Levendig en muisstil: beschikbaar met de nieuwste motoren
◾Slim ontwerp: compacter vanbuiten, ruimer vanbinnen
◾Innovatieve connectiviteit: eerste nieuweling met Opel OnStar
◾Uitgebreide infotainment: IntelliLink 4.0 met Apple CarPlay en Android Auto
◾Eerste in zijn klasse: leverbaar met IntelliLux LED Matrix-verlichting
◾Optimale veiligheid: slimme technieken en assistentiesystemen uit hogere segmenten
◾Uiterst comfortabel: leverbaar met geventileerde en in breedte verstelbare stoelen met massagefunctie

Opel voegt een nieuw hoofdstuk toe aan de 80-jarige historie van compacte middenklassers. De volledig nieuwe, vijfde generatie Opel Astra bestormt zijn segment met state-of-the-art technologie en innovaties uit hogere segmenten. Hij maakt gebruik van een geheel nieuw, lichtgewicht platform en is voorzien van de nieuwste generatie motoren. Het bijzonder atletische design sluit naadloos aan op het karakter van de nieuwe Astra, die indruk maakt op het gebied van lichtgewicht technologie, dynamiek en efficiency. De nieuwe Opel Astra beleeft zijn wereldpremiŤre op de internationale autoshow van Frankfurt (17 t/m 27 september 2015).

“De geheel nieuwe Opel Astra vertegenwoordigt drie belangrijke pijlers: efficiency, innovatie en dynamische prestaties”, zegt dr. Karl-Thomas Neumann, CEO van Opel Group. “Onze technici zijn letterlijk gestart vanaf een blanco vel papier. De nieuwe Astra is tot 200 kilo lichter dan zijn voorganger en dat straalt hij ook uit. Ondanks dat het model iets compacter is geworden, biedt hij een ruimer interieur en aanzienlijk meer comfort. Onder de motorkap vinden we de nieuwste motoren, terwijl talloze innovaties bijdragen aan het zeer hoge veiligheidsniveau. En wat te denken van de uitgebreide connectiviteitsdienst OnStar en baanbrekende LED Matrix-verlichting.”

Lichtgewicht voertuigarchitectuur
Met dank aan de grondige gewichtsreductie is de nieuwe Opel Astra niet alleen zuiniger, maar ook dynamischer, wendbaarder en comfortabeler dan ooit. Het gebruik van nieuwe materialen resulteert in een 120 tot 200 kilo lager voertuiggewicht. Alleen de carrosserie weegt al 20 procent minder dan zijn voorganger. De slimme toepassing van ultrasterk, lichtgewicht staal voor onderstelcomponenten zorgt ook voor tientallen kilo’s aan gewichtsbesparing.

Nieuwe generatie krachtbronnen
Opel levert de nieuwe Astra uitsluitend met de nieuwste generatie benzine- en dieselmotoren. De krachtbronnen met een cilinderinhoud van 1,0- tot 1,6 liter leveren vermogens van 77 kW (105 pk) tot 147 kW (200 pk). Alle motoren worden gekenmerkt door een hoge mate van souplesse, een adequate reactie en een opvallend laag brandstofverbruik. Het dieselaanbod begint bij de 1.6 CDTi met 80 kW (110 pk), terwijl de ‘instapbenzine’ wordt gevormd door de driecilinder 1.0 Turbo met 77 kW (105 pk). Een andere highlight is de geheel nieuwe 1.4 Turbo die in de Astra debuteert. De geheel uit aluminium opgetrokken benzinemotor is aanzienlijk lichter dan de huidige 1.4 Turbo en staat garant voor een indrukwekkend laag geluidsniveau. Met een vermogen van 107 kW (145 pk) en een maximumkoppel tot 250 Nm tussen 1.800 en 4.000 t/min heeft de 1.4 Turbo een heel levendig karakter. Directe brandstofinspuiting in combinatie met turbotechniek en een geringe interne wrijving zorgen daarbij voor een felle reactie op het gaspedaal en toonaangevend lage verbruikscijfers.

Atletisch, elegant en ruim
Opels designfilosofie ‘Sculptural Artistry meets German Precision’ komt bij de vijfde generatie Astra meer dan ooit tot uiting. De atletische uitstraling benadrukt het lichtvoetige karakter van de Astra. Het model vertoont ook een vleugje elegantie. Een opvallende designfeature is de zwarte C-stijl, waardoor het dak deels lijkt te zweven. De kenmerkende Opel-grille en de hightech koplampen en achterlichten versterken de visuele breedte van de auto. En dat terwijl de nieuwe Opel Astra compacter is dan zijn voorganger. De lengte van 4,37 meter (-5 cm) en hoogte van 1,46 meter (-2,6 cm) hebben een positieve invloed op luchtweerstand. De Cw-waarde daalde tot minder dan 0,30.

Ondanks de compactere buitenmaten en de twee centimeter kortere wielbasis groeide het interieur. Dankzij de slimme indeling en de nieuw ontworpen stoelen hebben passagiers achterin zelfs 3,5 cm meer beenruimte. In het kwalitatief hoogwaardige interieur is veel aandacht voor detail en afwerking en het aantal schakelaars en bedieningsknoppen is tot het minimum teruggebracht. Centraal in het midden is een groot touchscreen gemonteerd.

Opel OnStar en IntelliLink
De Astra is het eerste nieuwe Opel-model dat is uitgerust met de persoonlijke connectiviteit- en service-assistent Opel OnStar. De nieuwste ontwikkeling op het gebied van connectiviteit in Europa biedt een breed scala aan diensten op het gebied van veiligheid en comfort. Het systeem alarmeert bijvoorbeeld automatisch hulpdiensten als de airbags worden geactiveerd. Ook biedt het 24/7 toegang tot hulp en persoonlijke assistentie. Met Opel OnStar fungeert de Opel Astra zelfs als een 4G LTE mobiele Wi-Fi-hotspot waarbij tot wel zeven apparaten tegelijkertijd kunnen worden gekoppeld.

Tevens debuteert de nieuwste generatie van Opels IntelliLink infotainmentsysteem in de nieuwe Astra. Dankzij de software van Apple CarPlay en Android Auto was het koppelen van een smartphone nog nooit zo eenvoudig. Beide systemen richten zich vooral op de populairste functies en apps op het gebied van navigatie, muziek en spraakbediening. De apps zijn op fraaie wijze via het beeldscherm van de Opel Astra te bedienen. De volledige lijsten van ondersteunde apps zijn beschikbaar via Apple.com/ios/carplay en Android.com/auto.

Premium technologie
Met de IntelliLux LED Matrix-verlichting maakt Opel opnieuw geavanceerde techniek bereikbaar voor een groot publiek. De bijzondere, optionele koplampen van de nieuwe Opel Astra maken gebruik van de nieuwste generatie LED’s met een zeer hoge lichtintensiteit. In de koplampen zijn zestien individuele LED-units (acht per koplamp) opgenomen. Die werken optimaal samen en vormen een krachtige lichtbundel. Zodra de auto de bebouwde kom verlaat, wordt automatisch continu grootlicht gevoerd. De geavanceerde frontcamera ‘Opel Eye’ scant de omgeving en stuurt de LED-units zodanig aan dat medeweggebruikers niet verblind worden. De lichtbundel van de LED Matrix-koplampen kan zeer nauwkeurig worden aangepast aan de verkeerssituatie door een of meerdere LED-units uit te schakelen.

Opels IntelliLux LED Matrix-verlichting draagt vooral bij aan de veiligheid en het comfort van de nieuwe Opel Astra. Het zeer heldere LED-grootlicht zorgt voor aanzienlijk beter zicht. Bij een snelheid van 80 km/u zijn objecten 30 tot 40 meter eerder zichtbaar dan bij halogeen- of xenondimlicht. Dat komt overeen met een 1,5 seconden langere reactietijd.

Assistentiesystemen
Behalve Opel OnStar, IntelliLink en IntelliLux kunnen toekomstige Astra-eigenaren ook uitkijken naar een reeks innovatieve assistentiesystemen die zowel het comfort als de veiligheid naar een hoger niveau tillen. Denk aan Dode Hoek Sensor, Traffic Sign Assistant, Active Lane Keep Assist en Lane Departure Warning. De Astra komt ook met afstandmeting tot de voorligger en Forward Collision Alert met Collision Imminent Braking, die automatisch een remingreep uitvoert als een botsing dreigt. De Advanced Park Assist parkeert de auto automatisch na een druk op de knop, terwijl de achteruitrijcamera zorgt voor goed zicht als de achteruitversnelling is ingeschakeld.

AGR-stoelen
Het comfort van de Opel Astra wordt niet alleen bepaald door het intelligente onderstel, de fluisterstille motoren en de geavanceerde assistentievoorzieningen. Ook de AGR-gecertificeerde stoelen met de best mogelijke ergonomie dragen daaraan bij. Aan de bestuurderszijde kan nu een 18-voudig verstelbare stoel worden gemonteerd, inclusief massagefunctie en ventilatie. De stoel is zelfs in breedte verstelbaar. Een verwarmbare achterbank is optioneel.

 

Meer nieuws...