29 juni 2015

Nieuwe Opel Astra leverbaar vanaf € 19.995,-

Toonaangevende verbruikscijfers, premium technologie en pure rijdynamiek

• Nieuwe Astra met zuinigste benzinemotor in zijn klasse
• Fluisterdiesel met verbruik van slechts 3,4 l/100 km
• Leverbaar met LED Matrix-verlichting, Opel OnStar en R 4.0 IntelliLink
• Premium veiligheid dankzij derde generatie Opel Eye
• Leverbaar bij Havik Auto vanaf vierde kwartaal dit jaar

De nieuwe Opel Astra is in alles baanbrekend, ook als het gaat om de prijsstelling. De instapversie met de nieuwe driecilinder 1.0 Turbo van 77 kW (105 pk) is er vanaf € 19.995,-. Daarmee staat hij - met zijn vooruitstrevende technologie en rijke uitrusting - bijzonder sterk in de markt. De nieuwe generatie Opel Astra beleeft zijn wereldpremiŤre in september op de internationale autotentoonstelling (IAA) in Frankfurt. De levering start in het vierde kwartaal van dit jaar bij Havik Auto.

De geheel nieuwe Opel Astra zet in alle opzichten een enorme stap voorwaarts: hij is licht, dynamisch en behoort tot de zuinigsten in zijn klasse. Dankzij lichtgewicht materialen is hij 120 tot 200 kilo lichter dan de overeenkomstige versie van de vorige generatie. Samen met gloednieuwe motoren leidt dat tot bijzonder lage verbruikscijfers en CO2-emissies. Tegelijk voelt de nieuwe Astra temperamentvol aan: hij stuurt direct, is stabiel in bochten en rijdt heel dynamisch. Hij staat garant voor pittige prestaties en reageert energiek op het gaspedaal. De Astra wordt uitsluitend leverbaar met de nieuwste motoren, met een cilinderinhoud van 1,0- tot 1,6-liter en vermogens van 77 kW (105 pk) tot en met 110 kW (150 pk). Alle motoren hebben drie dingen gemeen: ze combineren uitstekende efficiency met grote prestaties en souplesse.

Alleen de beste krachtbronnen
Met de 1.0 Turbo is de Opel Astra het zuinigste benzinemodel zijn klasse. Deze 77 kW (105 pk) sterke driecilinder turbobenzinemotor verbruikt gemiddeld 4,2 l/100 km, wat overeenkomt met een CO2-uitstoot van 96 g/km. Deze cijfers gelden voor de versie met Start/Stop en de geautomatiseerde versnellingsbak Easytronic 3.0. In combinatie met de handgeschakelde versnellingsbak is hij net zo indrukwekkend zuinig: 4,3 l/100 km en 99 g/km. Beide varianten van deze 1.0 Turbo benzinemotor vallen in de gunstige 20% bijtellingscategorie.

Ook nieuw is de viercilinder 1.4 Turbo met een vermogen van 110 kW (150 pk). Met Start/Stop-technologie en een handgeschakelde zesversnellingsbak is het gemiddelde verbruik vastgesteld op 4,9 l/100 km (114 g/km CO2). Dat is maar liefst 12 procent efficiŽnter dan de 103 kW/140 pk sterke Astra 1.4 Turbo van de vorige generatie. Ook de prestaties zijn spectaculair verbeterd: met de 110 kW (150 pk)-versie accelereert de nieuwe Astra zelfs 2,5 seconden sneller van 80 tot 120 km/u in de vijfde versnelling.

Tevens is de nieuwe Astra leverbaar met drie versies van de 1.6 CDTI dieselmotor, voor prijzen vanaf € 24.295,-. De zogeheten 'fluisterdiesel' is er in twee vermogensvarianten, van 81 kW (110 pk) tot 100 kW (136 pk). In combinatie met de handgeschakelde zesversnellingsbak verbruiken zij allemaal minder dan 4,0 l/100 km in de gecombineerde cyclus. De efficiŽntste dieselversie levert 81 kW (110 pk) vermogen en neemt genoegen met 3,4 l/100 km (90 g/km CO2). De topversie in het dieselaanbod verbruikt slechts 3,7 l/100 km met een bijbehorende CO2-uitstoot van 99 g/km. Zelfs de krachtige 100kW (136pk) sterke variant komt hierdoor in aanmerking voor het gunstige bijtellingspercentage van 20%. Tegelijkertijd levert hij krachtige prestaties: vanuit stilstand haalt hij de 100 km/u in 9,6 seconden en in vijfde versnelling versnelt hij van 80 tot 120 km/u in 8,2 seconden.

Betaalbare innovatie
Met de IntelliLux LED Matrix-verlichting maakt Opel opnieuw geavanceerde techniek bereikbaar voor een groot publiek. De optionele, bijzondere koplampen maken gebruik van de nieuwste generatie LED's met een zeer hoge lichtintensiteit. De prijs van deze LED Matrix verlichtingstechnologie, die tot nog toe alleen in hogere segmenten wordt aangeboden, is buitengewoon aantrekkelijk: vanaf € 1.295,-.
De Astra is tevens de eerste compleet nieuwe auto met Opel OnStar. Deze persoonlijke online & service-assistent biedt een uitgebreide reeks veiligheids- en comfortservices, zoals automatische waarschuwing van hulpdiensten bij een aanrijding, pechhulp en een mobiele 4G Wi-Fi hotspot. Opel OnStar is standaard voor de topuitvoering Innovation (optioneel voor Selection, Edition en Business+) en de bijbehorende diensten zijn het eerste jaar volledig gratis.

Een andere innovatie is het uitgebreide IntelliLink-infotainmentsysteem van de nieuwste generatie: de R 4.0 IntelliLink met 7-inch touchscreen. Uitgebreide integratie via Apple CarPlay en Android Auto is standaard vanaf de uitvoering Edition. Het hoogwaardige en nog uitgebreidere Navi 900 IntelliLink-systeem met een extra groot 8-inch touchscreen en routeinformatie voor ruim dertig Europese landen is standaard op de Business+ en voor Edition en Innovation optioneel beschikbaar.

Opel levert de Astra naar wens ook met nieuw ontworpen AGR-gecertificeerde ergonomische stoelen. Deze zijn getest en gecertificeerd door rug- en gezondheidsspecialisten van de Duitse organisatie AGR (Aktion Gesunder RŁcken e.V.). De ergonomische comfortstoelen zijn er vanaf € 595,-.

Opel Eye
Geheel in lijn met Opels ambitie om geavanceerde technologie bereikbaar te maken voor een breed publiek, is de Astra leverbaar met talloze andere veiligheids-, rijhulp- en comfortsystemen waarvan vele in dit segment hun gelijke niet kennen. Denk aan de derde generatie Opel Eye-frontcamera met Traffic Sign Detection, de Active Lane Assist, de Following Distance Indicator en voor Forward Collision Alert Indicator met Collision Imminent Braking. Laatstgenoemde systeem waarschuwt en remt automatisch indien een aanrijding dreigt met een voorligger.

 

Meer nieuws...