1 oktober 2015

Opel ADAM S wint Autonis Design Award

Mooiste nieuwkomer in het segment van compacte auto’s

• Nieuwkomer met beste design 2015: overtuigende winst ADAM S in zijn segment
• 17.000 lezers van automagazine Auto Motor und Sport brachten stem uit
• Mark Adams, Opels Vice President Design Europe neemt onderscheiding in ontvangst

Kleine Opel, grote klapper: de sportieve Opel ADAM S was een van de grote winnaars van de verkiezing “Autonis - Beste Design Nieuwkomers 2015”, waarin de lezers van Auto Motor und Sport het voor het zeggen hadden. Een grote meerderheid van de 17.000 deelnemers stemde voor de Opel ADAM S als de fraaiste auto in zijn klasse.

De Opel KARL – het praktische broertje van de stijlvolle ADAM – eindigde respectabel op de vierde plaats in het segment. De nieuwe Opel Astra eiste in zijn klasse de bronzen plak op, achter de BMW 1 Serie en de Mercedes CLA Shooting Brake.

Erkenning van Opels designfilosofie
‘17.000 lezers, dat kan dus geen toeval zijn. De overtuigende winst van de ADAM S is een fantastische erkenning van onze designfilosofie: Sculptural Artistry meets German Precision. Ook biedt de ADAM – met zijn talloze opties om hem te individualiseren – iedere klant de mogelijkheid de auto samen te stellen naar zijn of haar persoonlijke smaak. En dat onze nieuwe Astra zich kan meten met de Duitse premium modellen is ook fantastisch. Zoals we ook zeggen in onze reclamecampagne: de nieuwe Astra tart de topklasse’, zei Mark Adams, Opels Chief Designer, bij de prijsuitreiking.

De Autonis-verkiezing waarbij de lezers van Auto Motor und Sport hun stem kunnen uitbrengen, heeft zijn eigen regels. Iedere deelnemer kan vier keer stemmen: twee positieve en twee negatieve beoordelingen. Als bijvoorbeeld 20 procent van de stemmers auto A de mooiste vindt en vijf procent vindt hem de lelijkste, dan scoort auto A 15 procent positief. Dit resultaat bepaalt de uiteindelijke positie van de deelnemende auto’s. De ADAM S scoorde uitstekend met 50,1. De naaste concurrent kwam tot slechts 29,8. Het oordeel van de redactie van Auto Motor und Sport: ‘De Opel ADAM S is ongelooflijk veelzijdig als het gaat om het configureren van een onmiskenbaar aantrekkelijk uiterlijk.’  

 

Meer nieuws...