26 oktober 2018

De winter is weer in aantocht. Tijd voor winterbanden!

Sneeuw, gladheid en kou - je banden hebben nogal wat te verduren in de winter. Om zeker te zijn van een veilige rit zijn winterbanden onmisbaar. Ze verbeteren je grip op de weg en verkorten de remweg, waardoor jij zorgeloos op pad kunt. Banden – zowel zomer- als winterbanden – zijn een zeer belangrijk onderdeel van je auto. Immers: het enige contact dat je hebt met de weg verloopt via de banden. Die moeten dus een maximum aan veiligheid bieden door veel grip te bieden en water af te voeren. Winterbanden bieden vanaf 7 graden Celsius en daaronder meer grip dan zomerbanden. Niet alleen op sneeuw, maar ook op een nat wegdek. En dat laatste komt in Nederland natuurlijk veelvuldig voor.


Wat zijn de voordelen van winterbanden?

Winterbanden zorgen voor veel meer grip als het koud en glad is. Dat merk je bijvoorbeeld bij het remmen. Rijd je met een snelheid van 50 kilometer per uur op een door sneeuw bedekte weg, dan is de remweg met winterbanden half zo kort als met zomerbanden. Maar ook bij temperaturen onder de 7 graden Celsius presteren winterbanden beter. Zeker als je meer dan 10.000 kilometer per jaar rijdt, zijn winterbanden een aanrader. Rijd je minder kilometers per jaar, dan zijn All Season-banden ook een optie.


Zijn winterbanden verplicht?

In Duitsland en wintersportlanden als Oostenrijk en Frankrijk zijn winterbanden verplicht. In de praktijk kan dit er voor zorgen dat je bij een aanrijding aansprakelijk wordt gesteld als je niet op de juiste banden rijdt. In Nederland zijn winterbanden niet verplicht, maar worden wel aanbevolen.

Voor uw Wielen Wissel zijn onze werkplaatsen van maandag t/m vrijdag geopend. We staan elk seizoen weer voor u klaar.

U bent van harte welkom!

 Maak hier online een werkplaatsafspraak

Heeft u nog geen winterbanden? Wij leveren u de beste band!

Vraag hier een offerte aan

Meer nieuws...