16 oktober 2015

Opel breidt aanwezigheid in racerij verder uit; Opel Astra in de Touring Car Racing Series

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Opel en Kissling Motorsport ontwikkelen raceauto voor TCR, gebaseerd op de nieuwe, vijfdeurs Astra
  • Professionele raceauto voor professionele privťteams
  • Eerste Astra TCR wordt eind februari 2016 afgeleverd

Breda – Opel zet zijn succesvolle aanwezigheid in de toerwagenracerij voort en neemt via professionele privťteams deel aan de Touring Car Racing Series (TCR). Behalve Opels deelname als fabrieksteam aan de Deutsche Tourenwagen Masters (DTM) en nationale kampioenschappen als de Super Tourenwagen Cup (STW), is ook de samenwerking met klantenteams altijd een belangrijk onderdeel van Opels autosportactiviteiten in veel Europese landen. Het concept van de TCR sluit naadloos aan bij Opels aanpak. Met krachtige, indrukwekkende toerwagens die dicht bij de productieauto’s staan en leverbaar zijn voor toegankelijke prijzen, voldoet de TCR ook aan de wensen van privťteams.

De TCR biedt Opel een perfect platform. De nieuwe vijfdeurs Astra heeft alle ingrediŽnten voor een succesvolle toerwagen: een krachtige, efficiŽnte tweeliter turbomotor met een vermogen van maar liefst 243 kW (330 pk) en technische snufjes zoals de sequentiŽle raceversnellingsbak met schakelpeddels.

De teams in de TCR kunnen deelnemen met de gloednieuwe Astra TCR, die gebaseerd is op de nieuwe Opel Astra. Een van de nationale kampioenschappen waaraan de Astra TCR deelneemt, is natuurlijk de nieuwe Duitse TCR Serie. Deze competitie wordt georganiseerd onder toezicht van de ADAC en is het ideale oefenveld voor Opel en zijn klantenteams.

Drieledig concept
Het drieledige TCR-concept – nationale en Europese kampioenschappen in combinatie met de wereldwijde TCR International Series – biedt klantenteams de mogelijkheid om overal ter wereld met dezelfde auto deel te nemen. Het ‘Balance of Performance’-concept, dat voortkomt uit het GT3-model, zorgt ervoor dat auto’s van alle deelnemende merken dezelfde winkansen hebben.

De Opel Astra TCR is ontwikkeld in nauwe samenwerking met Kissling Motorsport, sinds vele jaren een partner van Opel. Kissling maakte zijn uitstekende reputatie opnieuw waar met de ontwikkeling van de ADAM R2 voor rally’s. Die auto behaalde in handen van privťteams niet minder dan 61 overwinningen uit negentig starts en met gevestigde namen als tegenstanders.

Krap schema
Het ontwikkelingsschema voor de nieuwe Astra TCR is uitermate krap; de eerste tests staan gepland voor eind oktober. Opel levert reeds vanaf februari volgend jaar een beperkt aantal Opel Astra TCR’s aan klantenteams.

“De filosofie achter de TCR Series sluit naadloos aan bij die van Opel”, zegt JŲrg Schrott, Opel Motorsport Director. “Nu scherp op de kosten wordt gelet en de focus daarom op efficiŽntie en duurzaamheid ligt, voldoet de TCR zowel aan de vereisten van fabrikanten als aan die van teams. Spannende, spectaculaire races met auto’s die sterk lijken op de modellen op de openbare weg, maar die voorzien zijn van fascinerende techniek, in combinatie met overzichtelijke, beheersbare kosten – dat is exact wat Opel wil. Ik weet zeker dat de nieuwe Astra alles heeft om het te maken in de TCR.”

 

Meer nieuws...