26 oktober 2015

Officieel statement Adam Opel AG betreffende aantijgingen van Deutsche Umwelthilfe


T‹V Hessen bevestigt: Opel Zafira emissiewaarden voldoen aan wettelijke eisen.

Opel neemt nadrukkelijk afstand van de aantijgingen van de milieuorganisatie Deutsche Umwelthilfe (DUH), zoals gepresenteerd in Berlijn en breed opgepakt door de media. Opel voelt zich genoodzaakt nogmaals te benadrukken dat door GM ontwikkelde software geen functies heeft om te detecteren of een voertuig een emissietestcyclus ondergaat.

De resultaten van de vermeende test met een Opel Zafira Tourer, die is uitgevoerd door de DUH, worden door Opel niet erkend. Het is onjuist en oneerlijk dat de DUH iets beweert, zonder de vermeende resultaten bekend te maken, terwijl Opel daar meermaals om gevraagd heeft.

Direct nadat Opel door de DUH werd ingelicht, hebben de ingenieurs onmiddellijk een overeenkomstig voertuig (Opel Zafira Tourer met 1,6-liter Euro-6 dieselmotor) op een testbank geplaatst en geheel volgens de wettelijke voorschriften getest. Niet alleen op een twee-rollentestbank, maar ook op een vier-rollentestbank. Het resultaat: de uitstootwaarden vallen in beide gevallen binnen de wettelijke normen. Dit was het enige verwachte resultaat, aangezien het wel of niet meedraaien van de achterwielen geen enkel verschil maakt ten aanzien van de werking van de emissiesystemen. Dit betekent dat de beschuldigingen van de DUH vals en ongegrond zijn.

Op vrijdag 23 oktober jl. werd deze test door Opel herhaald in het bijzijn van de onafhankelijke testorganisatie T‹V Hessen. Het resultaat: de gemeten emissiewaarden voldoen aan de geldende wettelijke eisen, hetgeen ook door T‹V Hessen werd bevestigd. Hiermee ziet Opel haar bevindingen bevestigd en kan het de aantijgingen van DUH nogmaals nadrukkelijk weerleggen.

De aantijgingen van DUH zijn in strijd met onze integriteit, onze merkwaarden en het jarenlange werk van onze ingenieurs. Wij zijn toegewijd aan het naleven van alle geldende richtlijnen met betrekking tot emissietests bij alle voertuigen die wij op de markt brengen. Onze mondiale processen zijn daar ook op afgestemd en hebben tot resultaat dat al onze voertuigen voldoen aan de geldende emissienormen in de markten waarin ze worden verkocht. 

 

Meer nieuws...