27 juni 2016

Relaxed op reis met Opel en Opel accessoires


Verkoeling, ventilatie, veiligheid en entertainment aan boord

Luchtig: Climate Control en glazen schuif-kanteldak houden inzittenden fris
• Relaxed: Wellness-stoelen in nieuwe Astra met ventilatie- en massagefuncties
• Handig: FlexConsole en deurvakken met voldoende ruimte voor frisdrankflessen
• Prettig: WiFi-hotspot voor zeven apparaten en premium geluidsinstallatie
• Sterk: Astra wint titel Trekauto van het Jaar 2016 en is veiligste gezinsauto

Surfplank op het dak, fietsen op de FlexFix-fietsendrager en knuffeldieren voor de kids op de achterbank. Maar hoe houd je de inzittenden koel als het onderweg naar de vakantiebestemming heet wordt in de auto? Allerlei Opel-accessoires - zowel standaard als optioneel - verhogen het comfort.

Astra: oase van wellness en ontspanning
Voor de liefhebbers van open rijden en buitenlucht biedt Opel de Cascada of de ADAM met Canvas Swing-Top. Ook voor andere Opel-modellen zijn er oplossingen voor een aangenaam klimaat; zo zorgen de elektrisch te openen panoramadaken van de Corsa en Insignia Sports Tourer voor een verkoelend briesje in het interieur. In de nieuwe Astra zorgt het elektrisch bedienbare glazen schuif-/kanteldak voor frisse lucht in de auto. En zonwering houdt de zonnewarmte buiten. Als de temperatuur en de snelheid toenemen, biedt de standaard airconditioning of de optionele gescheiden regelbare elektronische climate control soelaas. Opels AirWellness-aromasysteem (verkrijgbaar via Opel accessoires) zorgt voor een ontspannend, verfrissend effect met de geur van groene thee en donker hout. Het is eenvoudig te monteren op de middenconsole met de PowerFlex-adapter (€ 95,-). Als de auto is uitgerust met de optionele AGR-gecertificeerde stoelen (AGR - Aktion Gesunder RŁcken - is een vereniging van Duitse (medisch-) specialisten) met massage- en ventilatiefunctie, begint de vakantie ontspannener dan ooit tevoren.

Zafira: een frisdrankje altijd binnen handbereik
Vooral 's zomers is het belangrijk om voldoende te drinken en dus drankjes bij de hand te hebben. Er zijn bekerhouders in de middenconsole en een net aan de passagiersstoel houdt een fles op zijn plaats. De FlexConsole in de nieuwe Zafira is bijzonder praktisch. Het systeem omvat diverse modules, onder meer een groot compartiment en bekerhouders, die over aluminium rails verschuifbaar zijn in elke gewenste positie. Er past een 1,5-literfles in het vak in de voorportieren en een literfles in het vak in de achterportieren. De passagiers op de derde zitrij beschikken over eigen bekerhouders in de middenconsole. De ADAM en de Corsa kunnen worden voorzien van een flexibele bekerhouder (€ 18,-) die de frisdrank in de middenconsole op zijn plaats houdt.

Essentieel: bescherming tegen de zon
Voor bescherming tegen de zon levert Opel voor vrijwel elk model op maat gemaakte zonwering voor de zij- en achterruiten. Die klikken eenvoudig in positie en houden ook insecten buiten als de ramen zijn geopend. Veel modellen van Opel zijn standaard al voorzien van getinte zij- en achterramen om de ergste warmte buiten te houden. De Solar Reflect-voorruit in de Opel Mokka X is voorzien van een speciale warmtewerende coating.

De optionele panoramische voorruit en panoramisch zonnedak van de nieuwe Zafira geven de inzittenden elke minuut van de rit een vakantiegevoel. De voorruit reikt bijna tot aan de B-stijl, dus vooral de passagiers genieten van een onbelemmerd uitzicht omhoog. Het panoramische zonnedak reikt tot aan de achterklep van de auto en zorgt voor veel natuurlijk licht en een ruimtelijke sfeer in het interieur.

Top-entertainment
Opel OnStar, de persoonlijke connectiviteits- en serviceassistent, helpt niet alleen wanneer dat nodig is, maar maakt van de auto ook een krachtige WiFi-hotspot. Tot wel zeven apparaten kunnen online zijn dus iedereen kan zich in de auto vermaken. Met de moderne IntelliLink-systemen zoals Radio 4.0 hebben alle inzittenden toegang tot alle belangrijke functies van hun Apple-smartphones. Er is - afhankelijk van het model - keuze uit hoogwaardige geluidsinstallaties.

Opel Astra: Trekauto van het Jaar ťn de veiligste gezinsauto
De Opel Astra 5-deurs 1.4 Turbo is gekozen tot 'Trekauto van het Jaar 2016'. De redactie van de Kampeer & Caravan Kampioen van de ANWB koos de Opel Astra als winnaar vanwege zijn geweldige trekkwaliteiten in combinatie met zijn uiterst vriendelijke prijs. Ook de perfecte stabiliteit en het royale interieur waren aspecten die de Opel Astra 5-deurs 1.4 Turbo tot winnaar maakten. Eerder dit jaar veroverde de Astra ook al de Europese titel 'Auto van het Jaar 2016'.

Ontspannen rijden hangt samen met de wetenschap dat de auto optimale veiligheid biedt. Volgens het Duitse autoweekblad AutoBild is de Astra Sports Tourer toonaangevend op dit gebied. In een grote vergelijkingstest kwam de Astra onlangs als beste uit de bus. Onbeladen was hij met 135 km/u de snelste in de uitwijkproef volgens de ISO-normen, en met bijna 550 kg belading versloeg hij de belangrijkste concurrenten. De noodstop vanaf 130 km/u vergt 62,1 meter en daarmee heeft de Astra Sports Tourer "de kortste remweg van alle beladen auto's", aldus de redactie. "Al met al is de Astra de veiligste gezinsauto."

Neem hier contact op met Havik Auto, zodat wij u kunnen helpen met de juiste accessoires en/of Opel informatie! 

Meer nieuws...