29 september 2016

De Opel Ampera-e: Wereldpremière in Parijs

Karl-Thomas Neumann, Opel CEO, onthulde vandaag in Parijs de volledig elektrisch aangedreven Opel Ampera-e. Deze revolutionaire Opel biedt een actieradius van wel meer dan 500 kilometer. Dit is minstens 200 kilometer meer dan zijn naaste concurrenten in het segment.

Over de nieuwe Ampera-e had de CEO het volgende te vertellen: ‘De geheel nieuwe Ampera-e is de elektrische auto voor iedereen. Het is de nieuwe definitie van elektrische mobiliteit en heeft de grootste horde genomen: actieradius. Uit voorlopige NEDC-tests blijkt dat de Ampera-e een actieradius heeft van meer dan 500 kilometer op één batterijlading. En als de berijder onderweg moet bijladen, dan kan hij bij een openbaar laadpunt binnen dertig minuten elektriciteit voor bijna 150 kilometer 'bijtanken'. In de eerste helft van volgend jaar introduceren we de auto in Europa."

Daarnaast heeft Neumann de auto zelf op zijn bekwaamheid heeft getest door er, op één batterijlading, 417 km van Londen naar Parijs mee te rijden. Bij aankomst in Parijs toonde de boardcomputer nog een resterende actieradius van 80 kilometer. Dit bevestigd dat de Ampera-e daadwerkelijk een actieradius van ongeveer 500 kilometer aan kan.

Het interieur van de Ampera-e biedt ruimte voor 5 personen. Deze ruimte is gerealiseerd door het 60 kWh batterijpakket onder de vloer te monteren. Op deze manier is ook een bagageruimte van wel 381 liter overgebleven.

In Parijs kwam ook Pamela Fletcher aan het woord. Zij vertelde over de nieuwe Amera-e het volgende: “Het batterijpakket is niet alleen slim vormgegeven en gepositioneerd voor optimale binnenruimte, het is ook een integraal onderdeel van de carrosseriestructuur. Het draagt dus bij aan de stijfheid en de stabiliteit van de auto, maar ook aan crashbestendigheid en gewichtsreductie. En het verlaagt het zwaartepunt van de Ampera-e."

Wil je meer weten over deze nieuwe compleet elektrisch aangedreven Ampera-e? Kijk dan op http://www.ampera-e.nl.  

Meer nieuws...