28 oktober 2016

Opel Kadett viert zijn tachtigste verjaardag

 
Meer dan 24 miljoen Opels Kadett en Astra verkocht

Eerste Kadett uit 1936 legde de basis voor Opels succes in compacte segment
• Compact model was zeer innovatief met een zelfdragende carrosserie
• Tot op heden meer dan 24 miljoen Opels Kadett en Astra verkocht
• Huidige Astra zet het succesverhaal onverminderd voort

De Opel Kadett was bij zijn introductie in 1936 een kleine sensatie, zowel op technisch gebied als met zijn prijs. Tot 1940 produceerde Opel meer dan 100.000 exemplaren – zowel sedans als cabriolets – voor prijzen vanaf slechts 2.100 Duitse mark.

Met zijn vooruitstrevende design en uitstekende prijs-waardeverhouding legde de eerste Kadett de basis voor Opels succes in het compacte segment. Ook zijn opvolgers, elf generaties Kadett en Astra, waren zeer succesvol met meer dan 24 miljoen verkochte exemplaren. Als alle geproduceerde Opels Kadett en Astra achter elkaar zouden staan, is die rij meer dan 100.000 kilometer lang, ofwel tweeŽnhalf keer de omtrek van de aarde.

Behalve dat de compacte Opel-modellen persoonlijke mobiliteit bereikbaar maakten voor een brede groep consumenten, maken de nieuwste generaties ook hoogwaardige technologie en innovaties uit hogere segmenten toegankelijk voor een grote groep klanten. Van de nieuwe Astra, geÔntroduceerd in 2015, zijn al meer dan 275.000 stuks verkocht. 

Meer nieuws...