17 november 2016

 


 

Opel Grandland X: nieuw crossover-model voor tweede helft 2017

Nieuwe Opel X-familielid naast Crossland X en MOKKA X

 

De Opel Grandland X is de grotere broer van de Opel Crossland X. Beide zijn nieuwe crossover-modellen die in 2017 op de markt komen. Ze bieden de karaktervolle uitstraling van een SUV en een hoge mate van rijdynamiek. De Grandland X is geknipt voor mensen met een actieve lifestyle door zijn ronduit onweerstaanbare off-road-achtige uiterlijk, de hoge zitpositie, goede uitzicht rondom, prettige instap en bovengemiddeld grote bagageruimte. De vormgeving oogt stoer en elegant tegelijk, en het interieur is ontworpen voor comfort en praktisch gebruiksgemak. Ook zullen de laatste ontwikkelingen op gebied van veiligheid, comfort ťn connectiviteit in de nieuwe Grandland X verkrijgbaar zijn.

Opel positioneert de Grandland X als crossover in het C-segment, waarin ook de Astra, de Auto van het Jaar 2016, en de onlangs gelanceerde zevenzits Zafira bivakkeren. “De naam Grandland X appelleert aan passie voor avontuur en nieuwe uitdagingen, zowel in de stedelijke omgeving als daarbuiten. Onze nieuwe crossover oogt fantastisch en zal meer mensen warm maken voor het merk Opel”, aldus Opels CMO, Tina MŁller.

De Grandland X is onderdeel van het grootste modellenoffensief van Opel ooit. Van 2016 tot en met 2020 staan 29 nieuwe modellen op stapel. In 2017 lanceert Opel maar liefst zeven nieuwe modellen, waaronder dus ook deze nieuwe crossover. Hij betreedt een sterk groeiende markt: in een tijdsbestek van tien jaar, van 2007 tot 2017, is het marktaandeel van SUV’s in Europa van 7 naar 20 procent gestegen. De Opel Crossland X en de Opel Grandland X zullen bijdragen aan de verdere groei van Opel.

De Opel Crossland X komt in de eerste helft van 2017 uit in het B-segment, naast de MOKKA X, waarvan er samen met zijn voorganger, de Mokka, al meer dan 600.000 zijn verkocht. De Opel Grandland X komt in de tweede helft van volgend jaar uit.


Meer nieuws...