6 februari 2017


De nieuwe Opel Insignia Sporst Tourer

Vol trots presenteert Opel de volledig nieuwe Insignia Sports Tourer. De stationwagen versie van Opels bekende vlaggenschip is aanzienlijk ruimer en lichter dan zijn voorganger, biedt geavanceerde technologie op het gebied van veiligheid, comfort en connectiviteit, terwijl het nieuwe AWD-systeem met torque vectoring de dynamische rijkwaliteiten naar een nog hoger niveau tilt.

Atletische houding, ruimer interieur

De nieuwe Opel Insignia Sports Tourer volgt het dynamische en elegante lijnenspel van de nieuwe Insignia Grand Sport. De designers hebben zich laten inspireren door de Opel Monza Concept, dat komt vooral tot uiting in de achterzijde, die met zijn vleugelvormige LED-achterlichten en heldere lijnen krachtig op het netvlies ligt.

De nieuwe Sport Tourer is met een lengte van 4.986 mm en hoogte van 1.483 mm iets langer (+73 mm) en lager (-31 mm) dan zijn voorganger. De spoorbreedte groeide 11 mm, terwijl de wielbasis met 92 mm is toegenomen tot 2.829 mm. Samen met de kortere overhangen resulteert dat in een atletische houding en een ruimer interieur.

Praktische bruikbaarheid

De nieuwe Insignia Sports Tourer biedt aanzienlijk meer bagageruimte. Achterin is de ruimte tussen de wielkasten groter, terwijl de lengte van de laadvloer met 97 mm toenam tot 2.005 mm met volledig neergeklapte achterbak (40/20/40). Daarmee biedt hij een laadvolume van maximaal 1.640 liter, ofwel ruim 100 liter meer dan voorheen.

De achterklep opent of sluit automatisch met behulp van een simpele voetbeweging onder de achterbumper. Dit slimme systeem detecteert bovendien eventuele obstakels en stopt het mechanisme bij het openen of sluiten indien nodig. Ook is de achterklep te bedienen met de sleutel. En voor extra gemak kan met een simpele druk op de knop een volledig vlakke laadvloer gecreŽerd worden.

   

 

Comfort en connectiviteit

De nieuwe Opel Insignia Sports Tourer kan niet alleen meer bagage meenemen, ook de ruimte voor passagiers is behoorlijk toegenomen. Zo biedt hij 31 mm meer hoofdruimte en 25 mm extra ruimte op schouderhoogte. Een groot panoramadak dat doorloopt tot achter de achterpassagiers is optioneel, evenals een verwarmbare achterbank.

De optionele AGR-gecertificeerde premium stoelen voorin kunnen worden besteld in combinatie met elektrische verstelling, massagefunctie, verwarming en ventilatie. De bestuurder profiteert van een verbeterde zitpositie en een intuÔtieve bediening van alle functies.

Beste connectiviteit

Zoals elke nieuwe Opel is ook de Insignia Sports Tourer toonaangevend op het gebied van connectiviteit. De nieuwste IntelliLink-systemen ondersteunen Apple CarPlay en staan garant voor een naadloze smartphone-integratie. Bovendien is een draadloze telefoonlader mogelijk.

Ook is de unieke, persoonlijke mobiliteitsassistent Opel OnStar aanwezig en biedt behalve een krachtige wifi-verbinding voor maximaal 7 apparaten ook Automatic Crash Response en Stolen Vehicle Assistance. Met ťťn druk op de knop kunt u 24/7 een persoonlijke assistent aan de lijn krijgen.

Hightech assistentie

De nieuwe Insignia Sports Tourer wordt geleverd met de nieuwste technologie op het gebied van assistentie en veiligheid. Denk aan adaptieve IntelliLux LED Matrix-verlichting. Deze geavanceerde koplampen met 16 individuele LED-units reageren nog sneller dan voorheen en schijnen maar liefst 400 meter ver (grootlicht). En Active Lane Assist, de actieve rijbaanassistent, voert een automatische stuurcorrectie uit als de auto onbedoeld de rijstrook dreigt te verlaten, terwijl de actieve motorkapsteunen de motorkap in milliseconden verhogen als een aanrijding met een voetganger onvermijdelijk is.

Additionele rijhulpsystemen zijn:

  • Head-up display: informatie over snelheid, verkeersborden, navigatie en ingestelde of begrensde snelheid wordt geprojecteerd op de voorruit direct in het zicht van de bestuurder. 
  • Adaptive Cruise Control: dit systeem meet de afstand tussen de auto en de voorligger en past automatisch de snelheid aan. Het systeem schakelt automatisch de noodremfunctie in als de afstand abrupt aanzienlijk afneemt.
  • Active Lane Assist met Lane Departure Warning: dit systeem waarschuwt en voert subtiele stuurcorrecties uit om ongelukken te voorkomen tijdens het onbedoeld verlaten van de rijstrook.
  • Rear Cross Traffic Alert: dit systeem maakt gebruik van radarsensoren in de achterbumper om objecten binnen 20 meter links en rechts naast het voertuig te detecteren. De kijkhoek bedraagt 90ļ. Een nuttige toepassing bij het achteruit inparkeren of wegrijden bij beperkt zicht.
  • Verbeterde rijeigenschappen


 

De stationwagenversie maakt indruk met zijn compleet nieuwe, lichtgewicht constructie. Daarmee is hij tot 200 kg lichter dan zijn voorganger. Samen met het verbeterde FlexRide-onderstel resulteert dat in een dynamisch weggedrag onder alle omstandigheden. FlexRide past de instelling van de dempers, de besturing, de gasrespons, het ESP en de schakelmomenten (bij versie met automaat) aan op basis van de gekozen rijmodus Standard, Sport of Tour. Het adaptieve onderstel wordt aangestuurd door de nieuwe ‘Drive Mode Control’-software die continu de input van sensoren en instellingen analyseert en de rijstijl van de bestuurder herkent.

Een compleet nieuw AWD-systeem met torque vectoring zorgt voor optimale grip onder alle omstandigheden en een sportieve rijervaring in bochten. Tevens is de intelligente vierwielaandrijving voorzien van twee elektronisch aangestuurde meerplatenkoppelingen die het achterste differentieel vervangen. Verder kan hij worden voorzien van een nieuwe achttrapsautomaat, die gekoppeld wordt aan efficiŽnte benzine- en dieselmotoren met turbotechnologie.

WereldpremiŤre

De nieuwe Opel Insignia Sports Tourer beleeft zijn wereldpremiŤre op de Autosalon van GenŤve (9-19 maart 2017) en komt in het tweede kwartaal van 2017 op de Nederlandse markt. De prijzen worden in de tweede helft van februari bekendgemaakt.


Foto's 

Meer nieuws...