15 mei 2017

Uw Opel en AdBlueŽ

Ons doel is om Opel motoren geavanceerder, efficiënter en schoner te maken. Daarom rusten we steeds meer dieselmotoren van Opel uit met Blue Injection/AdBlue.

 

Wat is AdBlueŽ?
AdBlueŽ is een waterige ureumoplossing (32%) waarmee uitlaatgassen worden behandeld. AdBlueŽ is wateroplosbaar, niet giftig, kleurloos en biologisch afbreekbaar.

 

Wat zijn de voordelen van AdBlueŽ?
AdBlueŽ zorgt ervoor dat de uitstoot van stikstofoxide (NOx) in uitlaatgas wordt verminderd. De stikstofoxide die wordt teruggedrongen door AdBlueŽ is onder andere een veroorzaker van het broeikaseffect. Door AdBlueŽ heeft u dus een minder vervuilende auto.

 

Waar wordt AdBlueŽ verkocht?
AdBlueŽ is bij Havik Auto, maar ook bij steeds meer tankstations verkrijgbaar. U kunt kiezen uit losse verpakkingen of indien aanwezig een AdBlueŽ pomp.

 

Let op de volgende zaken als u AdBlueŽ koopt:
• U dient allereerst te letten op vermelding van het AdBlueŽ handelsmerk en de normen ISO 22241-1 en DIN 70070 op de fles of het blik.
• We raden u daarnaast sterk aan om alleen flessen en blikken te gebruiken met een vaste schenktuit (doorgaans via een geschroefde adapter). Dit beperkt het risico van morsen.
• Aangezien AdBlueŽ een beperkte houdbaarheid heeft, dient u ook de uiterste houdbaarheidsdatum te controleren, zowel bij aankoop als op het moment dat u de tank gaat bijvullen. 

 

Bevriest AdBlueŽ in de winter?
Om te zorgen dat de AdBlueŽ niet bevriest, zijn alle AdBlueŽ tanks uitgerust met een verwarmingselement dat indien nodig voldoende vloeistof ontdooit om de uitstoot laag te houden.

De voertuigen welke momenteel met AdBlueŽ zijn uitgerust zijn de dieselvarianten van de (nieuwe) Opel Zafira, Opel Insignia en Opel Cascada. 

Kijk voor meer informatie op www.opel.nl/adblue.

 

Meer nieuws...