8 september 2017

Opel Grandland X scoort 5 EURO NCAP-sterren

Nieuwe crossover bewijst indrukwekkend veiligheidsniveau.


De nieuwe Opel Grandland X heeft de maximale vijf sterren behaald in de Euro NCAP crashtest. Deze test bestaat uit vier verschillende onderdelen, namelijk: bescherming van volwassen inzittenden, bescherming van kinderen in de auto, voetgangersbescherming en veiligheidssystemen.

Vermoeidheidsassistent
Het optionele All-speed emergency braking-systeem kan voetgangers herkennen en ingrijpen indien nodig. Volgens Euro NCAP presteerde het systeem uitstekend. De vermoeidheidsassistent in de Grandland X signaleert de eerste tekenen van vermoeidheid bij de bestuurder. Als het nodig is adviseert dit veiligheids- en assistentiesysteem u om een rustpauze te nemen.

Veiligheid
De intelligente LED-koplampen met AFL (Adaptive Forward Lighting) bieden 30% helderder licht dan halogeen-koplampen. Dit maakt het rijden in het donker een stuk veiliger en minder vermoeiend. Verder staat Opel OnStar 24/7 en 365 dagen per jaar voor u klaar. In noodsituaties wordt er automatisch contact gemaakt met een OnStar adviseur, die u bij zal staan. Reageert u niet op de oproep, dan stuurt de OnStar adviseur de noodhulpdiensten naar uw locatie. Via de Opel OnStar adviseur is het nu zelfs mogelijk om een hotelkamer te reserveren of een parkeerplaats te vinden.   

Meer nieuws...