6 oktober 2017

Nieuwe Opel Grandland X finalist voor AUTOBEST 2018

  • Opel Grandland X een van de zes kanshebbers AUTOBEST 2018
  • Overtuigende kwaliteiten: nieuwe Opel crossover maakt indruk op jury met design, toonaangevende technologie en functionaliteit
  • Succesverhaal: Opel meervoudig winnaar van prestigieuze internationale prijzen

Kort na de wereldpremiŤre op de IAA in Frankfurt staat de Opel Grandland X opnieuw in de schijnwerpers, maar nu als finalist bij "AUTOBEST 2018". Dat heeft de jury van deze prestigieuze Europese competitie bekend gemaakt. De jury bestaat uit journalisten uit 31 landen, waaronder Nederland. Die testen de kandidaten uitgebreid om te onderzoeken welke in aanmerking komen voor de titel 'Best Buy Car of Europe'. De Grandland X is een van de zes finalisten.

De jury beoordeelt de nieuwkomers op onder meer flexibiliteit, design, nieuwe technologieŽn, servicenetwerk, beschikbaarheid en prijs van onderdelen. De nieuwe Opel Grandland X blinkt op diverse terreinen uit: modern uiterlijk, atletische lijnen en een coole offroad look. Ook vallen de typische crossover-kenmerken op, zoals een hoge zitpositie en goed zicht rondom. Verder scoort hij punten met talrijke toonaangevende technologieŽn, zoals IntelliGrip (elektronische tractiecontrole). En de jury roemt de zee aan ruimte en comfort voor de maximaal vijf inzittenden. Ook een goede verhouding tussen prijs en prestatie heeft geholpen voor de nominatie. De finale van AUTOBEST 2018 is binnenkort op een testtrack in Vairano (ItaliŽ). De winnaar wordt medio december bekend gemaakt.

De Grandland X sluit aan bij een goede traditie. Opel heeft in het verleden diverse prijzen gewonnen in tal van categorieŽn:

  • In 2007 en 2015 kreeg de Opel Corsa de AUTOBEST award, waarbij dus twee generaties de titel 'Best Buy Car of Europe' hebben gehad.
  • In 2009 won de eerste generatie Opel Insignia de DESIGNBEST award.
  • De Opel Ampera en de Opel Ampera-e scoorden de ECOBEST award in respectievelijk 2011 en 2016.
  • Verder won de huidige generatie van de Opel Astra in 2015 de SAFETYBEST award voor zijn trendsettende IntelliLux LEDģ matrix koplampen.
  • En Opel kreeg de COMPANYBEST award in 2016 omdat het credo 'Sculptural artistry meets German precision' afstraalt op zowel de nieuwe    modellen als op de hele organisatie volgens de jury.  

Meer nieuws...