8 oktober 2018

Opel KARL € 1000 in prijs verlaagd! 


Vanaf 1 september 2018 geldt in Nederland een nieuwe wetgeving voor het vaststellen van het officiŽle brandstofverbruik en de emissies van nieuwe auto’s. Een onderdeel hiervan is dat alle nieuw geproduceerde auto’s zullen overgaan op de Europese WLTP-test in plaats van de (uit 1970 daterende) NEDC 1.0 test. Deze NEDC 1.0 test is de basis van de huidige EURO 6.1 motoren. De WLTP test geeft een realistischer beeld van het werkelijk gebruik onder de moderne omstandigheden maar dit resulteert daarmee wel in een hoger brandstofverbruik en hogere CO2 uitstoot.

Voor de nieuwe motoren (EURO 6.2) geldt een strengere regelgeving op uitstoot van roetdeeltjes (NOx) in vergelijking tot EURO 6.1. Hierdoor worden benzinemotoren vaker uitgerust met een roetfilter waardoor de motoren schoner worden, maar ook de CO2 uitstoot stijgt.

De CO2 stijging heeft als gevolg dat de BPM omhoog gaat (ten opzichte van een vergelijkbare auto met EURO 6.1 motor). Het aanschaffen van een nieuwe Opel KARL met EURO 6.2 motor wordt in de regel dus duurder terwijl de standaarduitrusting van de KARL niet wijzigt.

In het geval van een KARL Edition 1.0 wijzigt de consumenten adviesprijs (inclusief afleverkosten) van € 13.099 naar € 14.099.  De consumentenprijzen van de MJ’19.0 KARL ROCKS dalen met € 800 incl. BTW/BPM. In bijgaande prijslijst vind je alle details.

download de nieuwe prijslijst

Meer nieuws...