Opel Accuservice.

Al jarenlang staat een defect aan de accu met stip op nummer ÚÚn als het gaat om pech onderweg. Autopech kunt u voorkomen door de accu van uw Opel preventief door ons te laten controleren. Een goede voorzorgsmaatregel die u maar vijftien minuten van uw tijd kost. Met speciale meetapparatuur stellen wij vast of uw accu in goede conditie verkeert of aan vervanging toe is.

Wij zijn u daarmee graag van dienst en kunnen - indien nodig - altijd de juiste accu voor uw model leveren. Uit voorraad en voor een scherpe prijs. Bijvoorbeeld na een strenge winter of warme zomer, wanneer de capaciteit van uw accu te wensen overlaat.


Vervang de accu tijdig:


  • Gemiddeld gaat een accu van een auto zo'n zes jaar mee. Elke accu gaat echter een keer kapot. Bij koud weer heeft de accu het een stuk moeilijker. Daarom gaan de meeste accu's stuk bij lagere temperaturen in de winter. Voorkom pech onderweg en laat de accu van uw Opel preventief door ons controleren.

 


Accu tips:

Zelf een lege accu starten? Volg dan het onderstaande stappenplan van de ANWB.

  • Gebruik startkabels met een dikke koperen kern, zeker voor dieselmotoren. Te dunne startkabels kunnen de grote startstroom niet aan en worden alleen maar warm.
  • Begin met de pluspool van de helpende auto, daarna die van de te helpen auto. Gebruik daarvoor de rode kabel. Dezelfde volgorde hanteer je voor de zwarte kabel, die je op het motorblok (massa maken) aansluit.
  • Laat de motor van de helpende auto vijf minuten lopen, het liefst met verhoogd toerental, door de auto in z'n vrij te zetten en het toerental met het gaspedaal omhoog te brengen.
  • Start de auto met de lege accu en laat de hulpauto minimaal vijf minuten de lege accu laden.
  • Zet bij beide auto's achterruitverwarming en blower aan voordat je de startkabels verwijdert, zo voorkom je beschadiging van de elektronica in de auto.
  • Het loshalen van de kabels gebeurt in exact omgekeerde volgorde van het aansluiten.
  • Na het starten moet je in elk geval een halfuurtje gaan rijden, zodat de dynamo de accu kan opladen. Zet nu de achterruitverwarming en blower weer uit.
  • In sommige gevallen, bij auto’s die alleen korte stukjes rijden of langdurig niet worden gebruikt, is het voor de laadtoestand Ún het behoud van de accu nodig om hem met een externe lader op te laden.


Bent u al MyOpel lid?


Het myOpel platform biedt u snel en gemakkelijk toegang tot de unieke service van Opel. Hier vindt u alles, van gepland onderhoud tot de laatste aanbiedingen Ún de onderhoudsgeschiedenis van uw Opel. myOpel is het platform voor alle Opel gebruikers.
 

Registreren MyOpel