Opel Airco Service.

Om u optimaal te laten genieten van frisse lucht in uw auto, zorgen wij er graag voor dat uw airconditioning in topconditie is. En dat is zeker geen overbodige luxe! U kunt zich voorstellen dat er nogal wat eisen gesteld worden aan de mechaniek en het onderhoud van uw aircosysteem. En dat is niet voor niets: een goed onderhouden aircosysteem loopt namelijk een lager risico op defecten. Dat betekent dat een goed werkende airco altijd en overal voor een aangename temperatuur zorgt in uw auto.

Goed onderhoud.

Goed onderhoud voor uw airco is niet alleen van belang in de zomer. Ook in de seizoenen waarin het niet noodzakelijk is om het interieur van uw auto te koelen, is een goed werkend aircosysteem een must. Deze zorgt er bijvoorbeeld bij beslagen ramen voor dat ze snel worden ontwasemt. 

Uitgelegd door onze technici. 

Collega Ron van der Zee van Havik Auto legt je graag uit wat airco onderhoud is. Welke handelingen voeren wij uit? Waar letten wij extra goed op? En hoe zorgen wij voor optimale dienstverlening? Ron vertelt het u in deze video.

 


  

De Opel Airco Pakketten van Havik Auto:Gratis Airco check:

 • Controle werking en temperatuur
 • Visuele controle leidingen

Airco Clean € 49

 • Controle werking en temperatuur
 • Visuele controle leidingen
 • Desinfectering en intensieve reiniging

Airco Cold  € 99

 • Controle werking en temperatuur
 • Visuele controle leidingen
 • Verfrissingsbehandeling (geurbehandeling)
 • Opnieuw afvullen met koudemiddel R134a

Airco Cold: € 199

 • Controle werking en temperatuur
 • Visuele controle leidingen
 • Verfrissingsbehandeling (geurbehandeling)
 • Opnieuw afvullen met koudemiddel R1234yf
 
Genoemde prijzen zijn consumenten-adviesprijzen.
Bekijk de Aircopakketten


  

4 redenen waarom uw airco een periodieke service verdient:


1. HygiŽne
Na verloop van tijd hopen er zich vuil, bacteriŽn en andere micro-organismen op in uw airco. Tijdens de Airco Service wordt het systeem grondig en hygiŽnisch gereinigd.

2. Kostenbesparing
Een goed werkend aircosysteem zal minder snel defecten vertonen en minder energie verbruiken. Met tijdig onderhoud voorkomt u dure reparaties achteraf en spaart u brandstof.

3. Werking
Uw airco werkt sneller en efficiŽnter als hij in topvorm verkeert. Hij houdt uw auto heerlijk fris in de zomer en verhoogt tijdens de andere seizoenen uw temperatuurcomfort.

4. Veiligheid
Als uw airco goed functioneert, voorkomt hij dat uw ramen beslaan. Bovendien houdt hij u als bestuurder fris en alert. Tijdens de Airco Service controleren wij de volledige werking van uw aircosysteem. Eventuele reparaties voeren wij vakkundig voor u uit, vanzelfsprekend tegen scherpe tarieven.
Tips voor het gebruiken van uw aircosysteem.

Even de ruiten open
Is de auto erg warm, zet dan voor vertrek eerst even de ruiten open. De grootste warmte kan er dan uit. Wanneer de airconditioning koud wordt, de ruiten weer sluiten. Een airco kan namelijk alleen goed functioneren met de ruiten dicht.

Niet te koud
Zet de temperatuur van uw airconditioning niet te laag of de ventilator continu op hoge snelheid. Het temperatuurverschil met buiten kan erg groot worden wat onprettig is wanneer u de auto weer verlaat.

Gebruik uw airco bij regen
Schakel bij beslagen ruiten ook uw airconditoning in. De temperatuur mag ook op warm staan. Het gaat erom dat het vocht uit de ventilatorlucht wordt gehaald met de airco aan. Zijn de ruiten condensvrij, laat de airco dan gewoon aan staan. Wanneer u deze direct erna uitzet zullen de ruiten namelijk snel weer beslaan.

Regelmatig gebruiken
Zet uw airconditioning minimaal 1x per week zo'n 10 minuten aan. Dit zorgt ervoor dat de vloeistoffen in de aircoleidingen weer stromen en dat afdichtingen soepel blijven. Zo voorkomt u dat het systeem gaat stinken en tevens dat afdichtingen uitdrogen en gaan lekken.

Schakel de airco eerder uit
Schakel uw airconditioning ongeveer 10 minuten voor aankomst op uw bestemming alvast uit. Zo kan de condensor van de airconditioning alvast wat vocht kwijt door de warmte van het motorblok ernaast. Dit voorkomt 3 dingen (afhankelijk van het weer):
1. Wanneer bij de volgende rit de airco wordt aangezet blaast deze niet eerst vochtige lucht wat voorkomt dat de ruiten zullen beslaan.
2. Er blijft minder vocht achter in de condensor waardoor er minder kans is op bacterieŽn en een stinkend aircosysteem.
3. Omdat de condensor zijn vocht al kwijt is zal het lekbakje onder de condensor niet overlopen.

Bij zware belasting airco uit
Moet uw Opel hard werken bijvoorbeeld berg opwaarts met een volle belading en/of caravan, zet de airco dan even uit. Dit scheelt weer wat motorvermogen.

Voorkom verstopping van de airco
Houdt de luchtinlaten van uw Opel vrij van blad en vuil. Kijk bij het schoonmaken van uw Opel ook altijd even onder de motorkap ter hoogte van de voorruit of zich daar daar geen bladeren of ander vuil hebben opgehoopt.


 

Bent u al MyOpel lid?


Het myOpel platform biedt u snel en gemakkelijk toegang tot de unieke service van Opel. Hier vindt u alles, van gepland onderhoud tot de laatste aanbiedingen ťn de onderhoudsgeschiedenis van uw Opel. myOpel is het platform voor alle Opel gebruikers.
 

Registreren MyOpel